Opentuinendag op zondag 20 juni 2021

15-04-2021

In het weekend van 19 en 20 juni organiseert Groei en Bloei Nederland haar jaarlijkse Open Tuinen Dagen.

Kwekerij de Tuinen van de Hagert is in dit weekend open voor publiek op zondag 20 juni van 11.00-17.00 uur. Die dag zijn we aanwezig en hebben alle tijd om u rond te leiden en uw vragen te be-antwoorden. Ook is er koffie/thee beschikbaar en zijn er lekkere hapjes, natuurlijk zelf gemaakt uit de eigen tuin.

Winterwerk

15-12-2020

Ook in de winter is er volop werk op de kwekerij. Zo zijn we mooie tuinornamenten aan het lassen. Bijna alle medewerkers krijgen op dit moment een (eenvoudige) lascursus. Daarna gaan ze aan de slag om prachtige piramides in elkaar te lassen. Deze piramides zijn in de tuin te gebruiken om klimplanten tegenaan te laten groeien of voor de bonenplanten in de moestuin. Ze zijn te koop, in groot formaat van 200 cm of als kleine piramide van 120 cm.

Verkoop groente tot 15 november

15-10-2020

Tot 15 november is de kwekerij nog geopend op maandag, dinsdag en vrijdag voor de verkoop van groente. U kunt op die dagen terecht tussen 9.00 uur in de ochtend en 16.00 uur in de middag.

De kwekerij biedt nog een beetje keus aan groente. Leverbaar zijn: pompoen, boerenkool, paksoy, palmkool (cavolo nero), aardpeer (topinamboer), peren, paprika, rode spitskool, Chinese kool. De volgende kruiden zijn nog leverbaar: salie, dragon, rozemarijn, citroen-verbena, tijm, koriander, snijselderij.

In 2021 is de kraam weer geopend vanaf maandag 19 april.

Als u een bericht wilt ontvangen als de kwekerij weer open gaat voor de verkoop, stuur dan een email naar info@detuinenvandehagert.nl

Coronaproof de winter door

15-09-2020

Met de herfst en winter op komst moet ook de kwekerij extra maatregelen nemen om de coronaregels te kunnen handhaven. Daarom staat er nu een tent die permanent daar blijft. Daarmee kunnen we ook bij slecht weer beschut aan het werk met onze winterklussen en hoeven we niet allemaal in de werkruimte.

Mooie beelden

31-05-2020

Roel Vink van Vink Visuals maakte met een drone deze korte impressie van het terrein van Woonzorgboerderij de Hagert en de Kwekerij de Tuinen van de Hagert. 

Kwekerij weer geopend voor klanten en wandelaars

24-05-2020

U kunt op de kwekerij weer gewoon terecht voor de aankoop van uw groente en kruiden. Door de aanleg van een scheidingswand tussen de kwekerij en woonzorgboerderij de Hagert is een bezoek aan de kwekerij weer mogelijk. De toegang is wel tijdelijk verplaatst. Vanaf de oprijlaan kunt u ‘ achterom’ naar de kwekerij. Volg de borden. Wij zien u graag op de kwekerij!

Impressie van de kwekerij

11-05-2020

In tijden van corona is het niet mogelijk om de Tuinen van de Hagert te bezoeken. Daarom een impressie van de tuinen. U kunt online bestellen of telefonisch of via de mail. Zolang u de kwekerij niet zelf kunt bezoeken kunt u telefonisch of via de mail uw bestelling doen. Wij bezorgen uw bestelling gratis bij u thuis (in de gemeenten Wijchen, Nijmegen en Heumen)

Het nieuwe seizoen is begonnen

26-04-2020

Inmiddels komen de eerste verse groentes alweer van het land en uit de kas. Sla, andijvie, paksoi, radijs, kruiden. Raapstelen en spinazie, traditioneel de eerste groentes van het jaar, waren binnen een week al uitverkocht. Kijk op ‘Nu leverbaar’ wat we deze week kunnen leveren!

Wegens corona-virus gesloten

16-03-2020

Het terrein van woonzorgboerderij de Hagert is gesloten vanwege het coronavirus. Het hele terrein is in quarantaine. Dat betekent dat de groentekraam niet bereikbaar is maar we werken ondertussen wel door. Er is dus wel groente beschikbaar maar die kunt u niet aan de kraam komen kopen zoals andere jaren.

Bel dan rechtstreeks met Bernadette (06 23734058) om uw bestelling door te geven. U kunt ook een mailtje sturen naar de kwekerij met uw bestelling aan (info@detuinenvandehagert.nl). Wij brengen uw bestelling dan bij u thuis zolang de Hagert ‘op slot zit’ .

Onder de knop: Nu leverbaar’ op de homepage van de website kunt u zien wat er op dit moment leverbaar is door de kwekerij. De kwaliteit en de versheid is ook nu zoals u die van ons gewend bent.

Wilgentakkenwand

02-03-2020

In de nieuwe paardenwei hebben we een wilgentenenwand gemaakt. Hde takken zijn afkomstig van de geknotte wilgen op ons eigen terrein. We werken graag in korte kringlopen. Er komen nog mee van deze mooie, natuurlijke en diervriendelijke muurtjes op het terrein.