Sebastiaan van Ovum kookt met passie, en met de Tuinen van de Hagert

15-02-2023

De kwekerij levert haar biologisch geteelde groenten en eetbare bloemen ook aan een aantal restaurants in de regio. De chefs bezoeken regelmatig de Tuinen van de Hagert, proeven, zien en ruiken. Er worden ideeën opgedaan en suggesties uitgewisseld. Kwekerij en chefs genieten samen van de producten en hun mogelijkheden, al lang voordat deze worden verwerkt en opgediend in bijzondere gerechten. Eén van de chefs met wie wij samenwerken is Sebastiaan Follong van Ovum.

Sebastiaan Follong van restaurant Ovum in Grave weet met zijn team een hoog niveau neer te zetten. Hij is dan ook genomineerd als “New Chef on the Block”, een initiatief van Foodreporter en Gault&Millau, dé restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie.

Voor zijn presentatie is een filmpje gemaakt van zijn werk met ook de Tuinen in een prominente rol. De video volgt Sebastiaan en zijn team op “ontdekkingstocht” op de kwekerij, waar samen met de kwekers smaak en zichtproeven worden gedaan. Ook al is het winter, het team is op zoek naar verrassende smaken, geuren en mogelijkheden voor presentaties die combineren met de bijzondere producten die ze serveren. Aan de reactie van de teamleden te zien zullen we in elk geval de wasabi-rucola komend seizoen op het bord treffen!

Geniet het filmpje op Foodreporter.nl en krijg een indruk van bevlogen chef Sebastiaan.